Ko je međunarodna zajednica? Šta je ta, da prostiš, međunarodna zajednica? Koga predstavlja međunarodna zajednica?

Ko je međunarodna zajednica ?

Današnji Bošnjaci u nedostatku svoje autentične politike očekuju od bezmude međunarodne zajednice da im pomogne. Apeluju, mole, očekuju, hvale, kude … rade sve da privuku njihovu pažnju i makar na minutu osjete tapšanje međunarodne zajednice na svojim do poda svijenim leđima.

„Međunarodna zajednica je ta koja sve zna, koja pomaže slabe, ugrožene, siromašne i one u razvoju. Koja je na strani pravde i pravednih!“ – pjevuše u svom zanosu bošnjački prvaci.

Sjećam se još davne 1999 godine pres-konferencije kojoj sam prisustvovao gdje je jedan od bošnjačkih političkih predstavnika, na najbolji mogući način, tada prisutnim predstavnicima međunarodne zajednice rekao: „ Ja sam po struci ginekolog i vrlo dobro znam kako izgleda pravo lice međunarodne zajednice!“.

Bila je to tada a i sada jedna od najboljih konstatcija, koju sam kao novinar mogao čuti od jednog političara.

Sljedeća slika zorno prikazuje jedno od lica međunarodne zajednice koja odlučuje u i oko Bosne i od koje Bošnjaci traže pravdu …

Može li od država sa ovakvom historijom Bosna išta dobro očekivati ?

Napomena: Svako mišljenje autora tekstova i naših sagovornika nije i mišljenje bošnjani.com

Uz odobrenje urednika dozvoljeno je svako kopiranje, umnožavanje, štampanje i publikovanje tekstova sa naše zvanične stranice www.bošnjani.com.

Podijeli objavu:

One Comment

  1. […] Da bi ste shvatili i ulogu međunarodne zajednice pročitajte i tekst koji smo objavili na našoj stranici Ko je međunarodna zajednica ? – Pokret Bošnjani (bosnjani.com) […]

Napiši komentar

Najnoviji članci

Najnoviji komentari

Aktuelno